U13 slutter sæsonen med en 10. plads ved DM-finalerne

5. maj 2023 14:55 , af Kim Wassmann

En fantastisk sæson for klubbens U13 hold blev afsluttet med DM-finale weekend i Frederikssund i weekenden 29./30. april.

Allerede i slutningen af marts deltog holdet ved de afsluttende årsfinaler - der gjaldt det Sjællandsmesterskaberne, hvor det lykkedes vores dygtige spillere at tage en sølvmedalje med hjem efter et tæt finalenederlag på 4-2 til Gørlev.

I DM-finalen var Lundtofte Badmintonklub kommer i pulje sammen med Odense OBK og Ringkøbing. Første kamp lørdag morgen, var mod Odense OBK. Spillerne var opsatte på at lave en god præstation og skulle der spilles med om de første 8 pladser ved DM skulle begge puljekampe vindes. Der blev kæmpet og spillet flot badminton, men Odense var lige det bedre og vandt kampen med 4-2. Desværre blev resultatet også en naturlig konsekvens af, at Odense på dagen havde sammensat deres hold af de bedste spillere fra 3 forskellige hold, der havde spillet grundspil igennem sæsonen. Ikke helt sportsligt fair, men desværre inden for reglerne i Badminton Danmark, der klart tilgodeser de større klubber med mange spillere. 

Efter at have sundet sig lidt over nederlaget i den første kamp blev ventetiden frem mod den anden puljekamp brugt på andre aktiviteter på skolen samt at sætte et nyt mål for resten af finaleturneringen. Den sidste kamp i puljen skulle vindes, så vi stadig havde muligheden for at spille med om placeringerne i den øverste halvdel af de 25 deltagende hold.

Midt på eftermiddagen blev det endelig Lundtoftes tur til igen at skulle i kamp. Modstanderen Ringkøbing havde i melleltiden spillet deres puljekamp mod Odense og tabt stort. Det stod også hurtigt klart at Lundtofte var det bedste hold mod Ringkøbing. Efter godt en times spil med 6 kampe, havde Lundtoftespillerne vundet alle deres kampe overbevisende i to sæt. Dermed var andenpladsen i puljen sikret, og vi kunne nu blot vente på at fnde ud af hvem vores modstander i kvartfinalen ville blive.

Vanløse endte med  at blive nummer to i pulje 2, og dermed var de modstanderene til Lundtofte i kvartfinalen, der skulle spilles som den sidste kamp lørdag, inden turneringen blev genoptaget om søndagen.

Kvartfinalen blev et tæt opgør med intense og flotte dueller, men der var en rigtig god og positiv stemning både blandt spillere, holdledere og forældre. Lundtofte trak det længste strå og med 4 sejre i de 6 kampe, lykkedes det at kvalificere holdet til de afgørede placeringskampe fra 9.-12. pladsen, om søndagen.
Nu handlede det om at komme hurtigt hjem for at få noget mad og søvn, så spillerne kunne være klar igen søndag morgen.

Tilbage i hallen om søndagen var det tid til "semifinale" mod BC37 Amager. Igen en meget tæt kamp, hvor det efter de første 4 kampe stod 2-2 og det hele skulle afgøres med kampene mellem de respektive klubbers første og anden single. Her viste spillere fra Lundtofte sig til at have bedst styr nerverne og efter to meget intense og tætte kampe, kunne Lundtofte fejre sejren i dem begge og dermed den samlede holdkamp med reultatet 4-2.

Med sejren var målet vi satte os efter første nederlag i puljen, om at slutte i den øverste halvdel nået. Vi havde sikret os en placering i top 10 og skulle nu blot spille den sidste kamp om 9./10. pladsen mod Horsens. For trænerteamet var det ikke afgørende om vi vandt eller tabte den sidste kamp, men mere at alle spillere fik fordelt kamptiden mellem sig og at alle havde følt sig som en vigtig del af holdet. Derfor blev der roteret lidt på spillerne og et par af de bedste fik lov at sidde over. Resultatet blev et nederlag på 1-5 til Horsens, men det betød ikke det store for spillerne. Stoltheden over at have været med til DM-finalerne og tilmed kunne kalde sig top-10 hold i Danmark var den perfekte afslutning på en meget flot sæson - den første i mange år med deltagelse af ungdomshold fra Lundtofte Badmintonklub i de officielle turneringer under Badminton Danmark.

Spillerne har givet hinanden ord på at de vil tilbage i hallen og lægge endnu flere træningstimer, og at det bestemt ikke er sidste gang Lundtofte kommer til at deltage i DMU holdfinalerne.

Fra klubbens side ønsker vi spillerne Tia, Inge, Alfred, Klint og Noah, samt deres dygtige trænere Sofie, Carl og Tobias et stort tillykke med den flotte præstation.