Turneringssejr og finalepladser indleder året for Lundtoftes U13 drenge

9. januar 2023 18:08 , af Kim Wassmann

Første weekend i det nye år, stod den på turnering i Valby for vores stærke U13 drenge spillere. Klint og Noah stillede op i C-rækken i både herresingle og herredouble og Alfreds stillede op i herresingle i D-rækken.

Klint var første spiller i aktion fra morgenstunden, hvor han skulle i kamp mod en spiller fra arrangørklubben Valby BC, det blev til en sikker sejr på 21-10, 21-9. I sin anden kamp i puljen, der samtidig var puljefinalen, mødte Klint en spiller fra KMB2010. Det blev en noget mere lige kamp i tre sæt, men Klint viste sig stærkest og vandt 21-17, 13-21, 21-10, og var dermed videre fra puljen og klar til kvartfinale.

Noah skulle i sin første kamp også op mod en modstander fra KMB2010, også han kom godt fra start og sejrede i to sæt med 21-13, 21-9. I sin anden kamp skulle Noah møde en spiller fra Charlottenlund Badmintonklub.
Desværre er det ikke alle klubber/spillere der respekterer kun at tilmelde på det niveau spillerens rangliste placering tilsiger. Dette var desværre tilfældet med Noahs modstander fra Charlottenlund, der på ranglisten har så mange point at han er B-spiller, og slet ikke må stille op i et C-stævne. Modstanden viste sig også for svær at overkomme på dagen og Noah tabte i to sæt med 18-21, 13-21, og var dermed ude af singleturneringen.

I doubleturneringen skulle Klint og Noah op mod et par fra Lejre Badmintonklub i kvartfinalen. Efter en lidt rodet start tabte drengene første sæt med 16-21. I sæt pausen blev talt om, at drengene ikke helt spillede op til det niveau de normalt har i double, og det hjalp. I andet og tredje sæt kørte drengene på med flot badmintonspil og vand de to sidste sæt med 21-10, 21-11, og var dermed klar til semifinalen.

Klint skulle i gang med kvartfinale i single turneringen, hvor han skulle møde en anden spiller fra Charlottenlund Badminton. Det blev en meget intensiv kamp med mange flotte dueller, hvor spillerne skiftedes til at føre. Den tætte kamp blev først afgjort i tredje sæt og det var tydeligt at Klint var lidt nervøs og havde svært ved at lukke kampen trods 5 matchbolde i afgørende sæt. Det lykkedes dog på den sidste matchbold og resultatet af kampen blev 21-17. 12-21, 21-19, og Klint var klar til semifinalen.

I semifinalen skulle Klint op mod en spiller fra Gladsaxe-Søborg badmintonklub. Igen blev det en meget tæt kamp i tre sæt. Klint tabte første sæt med 13-21, men kom stærk tilbage og vandt de to næste sæt med 21-16, 21-17, og var dermed finaleklar.

I finalen skulle Klint op mod B-spilleren fra Charlottenlund der havde slået Noah ud af puljespillet. Trods den stærke modstand kæmpede Klint alt hvad han kunne og pressede sin modstander hele vejen. Til sidst måtte han dog se sig slået i to meget tætte sæt 17-21, 18-21 – men en meget flot sølvmedalje blev taget med hjem til Lundtofte.

I doubleturneringen skulle Klint og Noah op mod et par fra hjemmeklubben Valby BC i semifinalen. Drengene var opsatte på at komme i finalen og spillede en rigtig flot semifinale som blev vundet klart i to sæt 21-13, 21-6.
Også i doubleturneringen var de to drenge fra Charlottenlund nået hele vejen til finalen. Det blev en meget intens og lige kamp. Desværre måtte de to gode Lundtofte venner se sig besejret i to sæt med 21-19, 22-20, men en flot sølvmedalje kom også med hjem her.
Taget i betragtning af at modstanderne i finalerne slet ikke skulle have haft lov til at stille op, må det siges at drengene næsten ikke kunne have fået en bedre start på 2023.

Turneringssejr i D-rækken

Alfred skulle i D-rækken forsøge at fortsætte de flotte takter hans sidste turneringen, hvor han kom hele vejen til finalen. I den indledende pulje var Alfred havnet i pulje mod en spiller fra Lejre Badmintonklub, og en spiller fra Valby BC.
Alfred var særdeles suveræn i begge de indledende gruppekampe som begge blev vundet overbevisende i to sæt. Først blev det 21-10, 21-5 mod spilleren fra Lejre og senere 21-8, 21-13 mod spilleren fra arrangørklubben Valby BC.
Alfred var så heldig at der kun var tre puljer og vinderen af hans pulje var kvalificeret direkte til finalen. Han kunne derfor holde lidt pause inden finalen, hvor han bakkede flot op om sine Lundtofte venner Klint og Noah.

Sidst på eftermiddagen var det blevet tid til finale for Alfred, og han skulle op mod en spiller fra Roskilde Badmintonklub. At Alfred ville vinde sin første turnering, stod hurtigt klart. Han lagde fra kampens start et tungt pres på sin modstander og bevarede hele tiden fokus.
Trods lidt mere modstand i finalen end Alfred havde oplevet i puljespillet, blev det til en overbevisende sejr i to sæt 21-13, 21-14 og en flot guldmedalje til Alfred, der vandt sin første turneringssejr.

Med de flotte resultater til drengene, har Lundtofte Badmintonklub fået en fantastisk start på 2023.